• Waterkoelers
  • Dispensers

Voordelen van een (inbouw)waterkoeler thuis

Wist u dat een waterkoeler écht lang niet alleen geschikt is voor bedrijven zoals kantoren of horeca? Ook voor thuis kan een waterkoeler of leidingwaterkoeler een enorme uitkomst bieden. Gekoeld water zonder de koelkast vol te hebben met flessen water!

Waterkoeler voor thuis: gekoeld water in een handomdraai

Het grootste voordeel van een waterkoeler in huis, is dat u altijd snel en eenvoudig gekoeld, bruisend of heet water tapt. Geen flessen water meer die vooraf in de koelkast gelegd moeten worden en weg met de plastic flesjes. En maak je gebruik van een waterkoeler die aangesloten is op het leidingwaternet, dan kun je ook nog eens onbeperkt water tappen. Waterkoelers met een waterreservoir of watervat zijn beperkt tot het volume daarvan.

Compact onder de gootsteen

Waarom kiezen voor een compacte inbouw waterkoeler? Het bespaart veel ruimte op het keukenblad! Veel tafelmodel waterkoelers hebben de bediening en het aftappunt aan de voorzijde van de koeler en moeten daarom bovenop een tafel of keukenblad geplaatst worden. Bij een compact inbouw waterkoeler is dit niet nodig. Deze plaatst u eenvoudig in een keukenkast, bijvoorbeeld onder de gootsteen. Door middel van een waterslang wordt er vervolgens eenvoudig gekoeld water uit een klein tapkraantje of een gecombineerde keukenkraan gehaald. Er is een grote diversiteit aan kranen beschikbaar en zo is er altijd wel een kraan die uitstekend past bij de uitstraling van uw keuken.

Waterkoeler_kantoor

Leidingwaterkoeler, wel zo hygiënisch

De kwaliteit en daarmee hygiëne van stilstaand water gaat met de tijd altijd achteruit. Zeker op warme dagen. Daardoor kunt u beter kiezen voor een leidingwaterkoeler die eenvoudig wordt aangesloten op de waterleiding. Hierdoor is het als het ware een verlenging van de waterleiding en bent u altijd verzekerd van schoon en vers water. Bij waterkoelers met een waterreservoir of watervat is er altijd een hoeveelheid water die stilstaat en achteruit gaat in kwaliteit. Daarom worden filters bij dit soort koelers vaak aangeraden. Weet bij filters wel dat u ze regelmatig dient te vervangen. Anders werken ze namelijk averechts. Bij leidingwaterkoelers is dit niet het geval. Doordat ze een verlenging zijn van de waterleiding, reinigt de koeler zichzelf als er water afgetapt wordt. En zeker in Nederland, is het leidingwater uitstekend te drinken!

Een waterkoeler voor thuis is dus ideaal wanneer er vaak behoefte is aan fris, gekoeld water. Na het sporten of op warme dagen bijvoorbeeld. De koelkast volleggen met flessen water hoeft niet meer wanneer er een waterkoeler in huis is. Handig dus!

Meer weten? Neem contact op